20 години от създаването си празнува дом за стари хора – Етрополе


Вече 20 години в Дома за стари хора в Етрополе екипът се старае да създава топлина, спокойствие и сигурност за възрастните в уютна и приятна атмосфера. Там се огисуряват подходящи условия за живот, храна, медицински грижи, занимания в свободното време, общуване с близки и приятели. Това си пожелаха служителите и потребителите и занапред на празника, организиран в сградата на социалното заведение в Етрополе, което в момента 26 души чувстват като свой дом. 


Гости на събитието бяха кметът на Община Етрополе Димитър Димитров и заместникът му Станка Димитрова, общински съветници, директори на общински социални структури. 


Директорът на Дома за стари хора Цветелина Петкова изрази специални благодарности към кмета на Етрополе за непрестанната помощ, ремонтите дейности и подобрения, извършени през последните няколко години. Градоначалникът увери, че тази подкрепа ще продължи и занапред. В най-скоро време ще бъде реализиран проект, който предвижда обновяване на съществуващата сграда, изграждане на пристройка и закупуване на ново обзавеждане и оборудване с оглед по-качественото предоставяне на резидентна грижа за хората, добави той.


Домакините - директорът на дома и служителите се бяха погрижили за отличната организация на празника. Гости от Дом в Твърдица заедно с техния директор Живко Станев представиха фолклорна програма. Имаше танци и рецитал на авторски хумористични стихотворения. Събитието завърши с празничен обяд – дарение от кмета по повод годишнината и в знак на уважение към възрастните хора и служителите на дома.


***


Началото на Дома за стари хора в Етрополе датира от май 2003 г. Към момента социалното заведение се намира в самостоятелна триетажна сграда по проект „Красива България“. Капацитетът му е за 42-ма души. Специализираната институция е предпочитано място за възрастни от региона. Хората, които прекарват старините си тук, са провокирани от различни обстоятелства: Децата на част от настанените са в чужбина, други са предпочели да не са в им тежест. Но за всички домът е едно голямо семейство, в което има всичко - хубави дни, радост, тъга. Домуващите са ангажирани с разнообразни занимания, съобразени със здравословното им състояние. Не пропускат и празниците: отбелязват се рождени и именни дни, национални празници.


Работата на служителите в тази сфера не е лесна, защото опира до човешки съдби. Екипът на „Етрополски преглед“ честити годишнината и им пожелава все така да дават всичко от себе си, за да осмислят ежедневието на нуждаещите се от тяхната подкрепа, доброта и човечност.


***


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ПО ПОВОД 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА ЕТРОПОЛЕ


ДО


Г-ЖА ЦВЕТЕЛИНА ПЕТКОВА


И КОЛЕКТИВА НА ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – ЕТРОПОЛЕ


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПЕТКОВА,


УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИ,


Поднасям своите поздравления по повод 20 години от създаването на Дом за стари хора – Етрополе! На този ден Ви пожелавам здраве, лично щастие и същата всеотдайност в наистина благородната и хуманна професия! Ежедневно със своя професионализъм, опит, дисциплинираност и отговорност Вие – социалните работници доказвате, че професията е преди всичко призвание.


Пожелавам Ви здраве, вдъхновение, мотивация и упоритост за постигане на нови професионални успехи!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение:


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ -


КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ 


 


9 май 2023 г.