Регионалното управление по образование информира на своята страница в интернет за постигнат успех на ботевградския ученик Никола Владимиров Тониев на Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация. Седмокласникът от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград е завършил участието си с оценка “Отличен 5,75“.


От 28 до 30 април в Свиленград се проведе Националният кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Софийска област беше представена от Никола Владимиров Тониев - ученик в 7 "б" клас на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ - Ботевград. Надпреварата премина в два кръга – писмен и устно събеседване пред национална комисия, съставена от представители на академичната общност и на Министерство на образованието и науката. В първия кръг участваха 51 ученици от цялата страна, от които 41 бяха допуснати до втори кръг. Никола премина изпитанието на първи кръг с оценка „Отличен 6". На устното събеседване ученикът получи „Отличен 5.50“ и така крайният резултат, с който завърши, стана "Отличен 5.75". 


Това е второто голямо постижение на Никола за тази учебна година – преди месец  се представи отлично и на Национален кръг на олимпиадата по география и икономика в Русе, където се състезава с още 30 негови връстници от цяла България, съобщава Регионално управление на образованието – София област.