По традиция в края на месец май в Детска градина „Звънче“ - Ботевград, провеждат инициативи, свързани с безопасност на движението по пътищата.


Днешната акция се осъществи под наслов „Заедно на улицата“. Тя започна с шествие от детската градина до Градския парк, като участниците в него пресичаха улиците на определените за това места – пешеходните пътеки.


Събитието продължи в Градския парк с тематични песни, танци, стихотворения и игри. На кръстовището на бул. „България“ и ул. „Г. С. Раковски“, възпитаниците на детското заведение раздадоха листовки на водачите с препоръки и призиви за безопасно шофиране и спазване на правилата за движение по пътищата.


Преди да се отправят към Градския парк по-големите малчугани интервюираха своите родители. "Какво трябва да направи пешеходецът преди да пресече пешеходната пътека?“; “Как безопасно трябва да се качваме в автомобила и да слизаме от него?“; “Учите ли детето си да пресича правилно?“; “Къде трябва де се движи детето по тротоара?“; “Нежни ли са предпазни средства за Вашето дете при излизането му на улицата с велосипед и ролкови кънки?“ - това бяха част от въпросите, които децата зададоха на своите родители. 


Събитието “Заедно на улицата“ се проведе с подкрепата на полицаи от РУ – Ботевград. Всички деца получиха грамоти за участие в градското шествие днес.