От 1 до 7 юни Oбщина Правец организира поредица събития за децата от региона.  
На 1 юни – Международния ден на детето, гостува Столичният куклен театър с постановката  „Принцесите и змеят”. Началото е 16.30 часа на откритата сцена на площада в града.
На 2 юни  от 17.30 часа започва Фестивал на детската песен и танц. Той ще бъде открит от ботевградския детски хор „Бонка Големанова”, а на голямата сцената  ще се изявят талантливи  деца и групи от региона. Събитието се провежда за първи път, но идеята е да се превърне в традиция.
На 3 юни е традиционното Детско парти. Тази година то е с мотото „Бъди супергерой и ти”. Организаторите са предвидили много игри и забавляния на площада, работилници,  аниматори и други изненади.  Партито ще започне в 10 часа, а организаторите са избрали съботния ден, за да могат  повече родители от региона да доведат децата си на площада в Правец и да се забавляват. „Целта е всяко дете да си тръгне с подарък и незабравимо преживяваване” – споделят организаторите.
За тинейджърите в програмата е концертът на  популярните Павел и Венци Венц. Той ще започне в 19 часа на площада в Правец.