Десетки деца се впуснаха в забавни приключения в центъра на Ботевград, организирани от Общината. А поводът  е Международният ден на детето, който се чества всяка година на 1 юни. Безспорно един от най-хубавите дни, защото е посветен на най-ценното в живота – на децата ни. 


За малките жители и гости на Ботевград бяха подготвени много изненади, които те посрещнаха с ведро настроение и озарени от усмивки лица. Празничната програма започна в 10 часа.  Аниматорите очакваха с нетърпение малчуганите, за да се впуснат заедно в забавни игри, за да пеят, танцуват и рисуват. 


Преди обед весела детска глъч огласи и залите на Историческия музей. Екипът на музея се беше погрижил за приятната творческа атмосфера в импровизираното ателие за рисуване върху керамика. Децата с голямо старание и желание оцветяваха малки делвички и панички, които им бяха предоставени за спомен от днешния празничен ден. От презентациите на големия екран в залата те научиха как се изработват и декорират керамични съдове. 


Детският празник продължи от 17 часа с още интересни забавления, подготвени от екипите на Центъра за подкрепа на личното развитие и Центъра за обществена подкрепа. Децата рисуваха върху балони и посрещнаха любимите си анимационни герои от малкия екран.