Младежки театър “Карнавал“ ще представи своя трактовка на комедията “Сако от велур“ на Станислав Стратиев. В какви комични ситуации попадат героите, ще разберете от 19 часа на 8 юни в големия салон на читалище “Христо Ботев“. Билети се продават на касата на читалището. Това съобщи ръководителят на младежката театрална трупа Мирослав Йорданов. Преди 15-16 години той самият е изпълнявал главна роля в същата пиеса. Според своите виждания, той е направил някои промени, стеснява броя на персонажите, за да ги осъвремени. 


“Повечето роли в пиесата са за мъже, но в театралната трупа има две момчета, така че мъжките роли стават женски. Младите хора много харесаха сюжета и с голямо желание и отговорност се впуснаха в това предизвикателство. Мисля, че се справят добре с ролите си. В трупата има 4-5 нови попълнения, които ще дебютират на сцената“, сподели Мирослав Йорданов. 


“Обикновено излизаме на сцена с нова постановка в края на април или началото на май, но тази пиеса е сложна, затова трябваше да репетираме повече време. А и децата имат много ангажименти в училище“, обясни той. 


В “Сако от велур“ участват млади хора на различна възраст. Двама от тях са завършили училище през миналата година. По време на представлението ще има и суфльор – още едно бъдещо попълнение в Младежки театър „Карнавал“. 


Със същата постановка театралната трупа ще се представи на ежегодните театрални празници в Хисаря, които тази година ще се проведат в периода 12 – 17 юни.