През нощта от утре – 26 юни, до 30 юни /петък/, ще се ограничава движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. За да не се затруднява пътуването през деня през нощта ще се ремонтира пожаро-известителната система на съоръжението. От няколко пожара с автомобили са унищожени елементи от системата и за да се възстановят трябва да се спре трафикът за Варна.


При извършване на ремонтните дейности от 21 ч. до 6 ч. трафикът в посока Варна ще се пренасочва от 30-ти км на АМ "Хемус" при пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 София - Ботевград и при 47-ми км - пътен възел „Ботевград“, автомобилите ще  продължават движението по автомагистралата.


Ограничаването на трафика ще е в четири поредни нощи:


• от 21 ч. на 26 юни /понеделник/ до 6 ч. на 27 юни /вторник/;


• от 21 ч. на 27 юни /вторник/ до 6 ч. на 28 юни /сряда/;


• от 21 ч. на 28 юни /сряда/ до 6 ч. на 29 юни /четвъртък/;


• от 21 ч. на 29 юни /четвъртък/ до 6 ч. на 30 юни /петък/.


Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата. Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.