На 28 юли на територията на община Правец е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на РУ-Правец, Комисия за защита на потребителите, Областна дирекция по безопасност на храните, Инспекцията по труда, НАП и Държавно горско стопанство. В резултат на съвместните проверки са установени следните нарушения на данъчното законодателство, Закона за защита на потребителите и Закона за горите:


При инспекцията на магазин за хранителни стоки в града е констатирана разлика в касовата наличност и отчетността, за което от представителите на НАП е съставен акт. Други два акта са съставени от представителите на КЗП за липса на регистър на предявените рекламации и липса на поставени етикети. Нарушение е установено и от представителите на ОДБХ  относно млечни и месни продукти от животински произход с изтекъл срок на годност, за което също е съставен акт.


В друг търговски обект в града данъчните инспектори извършили „контролна покупка“, за която не бил издаден фискален бон. Наред с това била установена и разлика в касовата наличност. Издадено е съобщение за предстоящо налагане на принудителна административна мярка „запечатване на обект“ със срок до 30 дни съставени са два акта. Два акта са съставени от КЗП, а от ИТ са издадени предписания по Кодекса на труда и  по отношение на здравословните и безопасни условия на труд.


В хода на съвместните проверки, на два адреса в с. Джурово е установено съхранение на общо 7 кубика незаконно добита дървесина. На собствениците са съставени актове по Закона за горите. Дървата са конфискувани.