В Елин Пелин днес се проведе традиционното състезание “Пътен полицай 2008”. Проявата е част от инициативите на ОД МВР-София във връзка с предстоящия професионален празник на българските полицаи – 8-ми ноември.

Гости на тържеството бяха началникът на кабинета на Областния управител на Софийска област Илия Илиев, началникът на сектор “Административно-наказателна дейност” - “Пътна полиция”, ГД “Охранителна полиция” Стойчо Константинов, кметът на Елин Пелин Галя Георгиева, кметове на съседни населени места, председателят на Районния съд Мариета Неделчева, представители на местната прокуратура и др.

Състезанието бе открито от председателя на Организационния комитет – комисар Тодор Илиев – директор на ОДМВР-София.  
В оспорваната надпревара участваха отбори от 12-те РУ на МВР в Софийска област и екипи от трите направления на автомагистралите – “Тракия”, “Хемус” и Главен път 1-8. Полицаите решаваха листовка, след което показаха умения за майсторско управление на полицейски автомобил.

Индивидуалната надпревара бе спечелена от Ивайло Григоров Богданов – пътен полицай в РУ на МВР-Пирдоп.
Шампиони в класирането на полицейските екипи станаха Елеонора Попова – сектор “Пътна полиция” в ОДМВР и Радка Бочева – пътен полицай в РУ на МВР-Правец.
Полицаите от Ботевград Иван Николов и Георги Беров се представиха достойно в състезанието и заеха пето място в отборното класиране.