Инцидентът е възникнал снощи около 21 часа на улица „Св. св. Кирил и Методий“ в Ботевград. Поводът станал  младеж, който два пъти минал по улицата с висока скорост с автомобила си. Местните твърдят, че младежът няма книжа. Това предизвикало скандал, който много бързо прераснал в сбиване между живеещите в съседните къщи.


По данни на полицията в мелето участвали повече от 100 души, включително жени и деца. Като оръжие тълпата използвала подръчни средства – дървени пръти, земеделски сечива и други. Пристигналите на място два полицейски екипа стреляли във въздуха в опита си да укротят биещите се. Малко след това пристигнало и подкрепление от полицейските управления в Правец, Етрополе и магистрална полиция. Няколко души са получили наранявания, заради които са потърсили медицинска помощ. Жена е закарана в софийска болница. По данни на участници – тя била ударена по погрешка от неин роднина. За друг участник в побоя има съмнение за счупен нос, останалите са с по-леки охлузни наранявания.


Още снощи полицията е задържала четирима от участниците в боя, днес са задържани още шестима.


Разследването по случая продължава. Днес цял ден имаше засилено полицейско присъствие в ромската махала, а тази вечер ще патрулират екипи на жандармерията.