В късните вечерни часове на 3 септември в РУ - Ботевград постъпил сигнал за масово сбиване на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в града. С оглед своевременно овладяване на ситуацията на място били изпратени полицейски екипи от няколко районни управления. Участниците в конфликта отказали да изпълнят устните разпореждания, а агресивното им поведение наложило произвеждането на предупредителни изстрели в безопасна посока с цел преустановяване на противоправните действия.


Четирима души са били прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. В резултат на сбиването са били нанесени материални щети по три леки автомобила. За срок до 24 часа в районното управление са отведени общо осем души.


Сред задържаните е и водач на лек автомобил, чието рисково шофиране по същата улица е предизвикало последвалото напрежение в махалата според първоначалните данни. Нарушителят е 22-годишен неправоспособен водач от същия град. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.