С водосвет за здраве и празнична програма с участието на духов оркестър “Ботевград“, деца от ДГ “Синчец“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и на клуб “Хороводец“ при ПГТМ “Христо Ботев“ бе открит XV “Меден фест“ в Ботевград. Старателно подредените щандове с мед и пчелни продукти в различни разфасовки са разположени пред читалище “Христо Ботев“. Посетителите имат възможност да дегустират, а при желание – да си закупят от продукцията на местните пчелари. За участниците в програмата и първите гости, дошли на празника, имаше сладки изкушения, подсладени с мед. 


Поздрав към пчеларите и присъстващите отправи новият председател на дружество “Димитър Панчев“ – Николай Стоянов. “Изключително съм щастлив, че с моите колеги успяваме вече 15 години да организираме празник на меда, който показва, най-вече на младото поколение, че освен всички изкушения, които се рекламират по медиите, има и природни продукти, които са полезни, здравословни и са достъпни“, каза той. Николай Стоянов пожела здраве на всички. 


Към пожеланията се присъедини и зам.-кметът Цветелин Цветков, който е избрал пчеларството за свое хоби. Той пожела на пчеларите здраве, да имат здрави пчели, да е благословен трудът им, богата реколта и през следваща година, да споделят и предават своя опит на младото поколение. 


Празникът на меда в Ботевград ще продължи до неделя – 1 октомври, съобщиха организаторите на събитието. Да припомним, че то е организирано от пчеларско дружество “Димитър Панчев“ с подкрепата на Община Ботевград.