Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР-София са поели охраната на 409 секции на територията на областта.


Гражданите могат за подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са относими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и в ситуационния център на ОДМВР-София на тел. 02/982-50-93 и имейл odmvr-sofia@mvr.bg


И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19:00 часа.


Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.


Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.