Вторият тур на местните избори във Врачеш приключи с 47,16% избирателна активност. Своя глас са дали 1 277 от общо 2 708 избиратели.


В Скравена избирателната активност в края на изборния ден е 63,74%. Там са гласували 858 души от общо 1 346 избиратели с право на вот.


Балотажът в двете села премина спокойно. 


В 17.15 часа Общинската избирателна комисия реши да бъде преустановено машинното гласуване в четирите секции във Врачеш, намиращи се в ОУ “Отец Паисий“, поради възникнало непреодолимо външно обстоятелство – прекъсване на електрозахранването.


В 16:50 часа на стационарния телефон на ОИК – Ботевград e постъпило обаждане от Йотка Йотова Василева – Председател на СИК № 42, находяща се ОУ „Отец Паисий“, която уведомила, че от 10 минути в цялото основно училище няма електрозахранване. Тя съобщила, че е разговаряла с дежурните служители от дружеството „Електрохолд“ АД  и те съобщили, че поради влошените метеорологични условия /силен вятър/ е прекъснато електрозахранването и в следващия един час следва да бъде отстранено.


От страна на председателя на ОИК – Ботевград са проведени разговори с председателите на СИК №41, 43 и 44 в ОУ „Отец Паисий“ – пл, които потвърдили възникналия проблем.