Двама работодатели от нашия регион получиха награда в престижния конкурс, организиран от списание “Икономика“ и най-голямата работодателска организация – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. 


Изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ АД инж. Драгомир Драганов е носителят на наградата Мистър Икономика за 2023 г. Призът бе връчен от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.


Инж. Драгомир Драганов е изпълнителен директор на “Елаците-Мед“ АД от 2015 год. Завършил е Минно-геоложкия университет. Работи в индустрията повече от 30 години, от които 4 в сферата на търсенето и проучването на полезни изкопаеми. 


Отличието „Мисис Икономика“ 2023 спечели Галина Гавраилова, собственик и изпълнителен директор на „Комсед“ АД. Наградата връчи Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи. 


В категория “Иновации“ бе отличен Томи Вер Елст – генерален мениджър на “Сенсата технолоджис България“. Наградата бе връчена от Мила Ненова – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции


Томи Вер Елст поема длъжността, след като американската Sensata Tehnologies придобива Sensor-Nite. Той минава през различни позиции. През 2009 става мениджър “Операции“ в завода на компанията в Ботевград. Има магистърска степен по “Икономика и финанси от университета в Хаселт – Белгия.


В същата категория бе присъдена още една награда – на Татяна Иванова, член на УС и изпълнителен директор „Дигитализация, данни и опирации“ на Обединена българска банка.


Две отличия бяха връчени в категория „Инвестиции и растеж“ – на Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, и на Константин Бояджиев, управител на „Галакси Инвестмънт Груп“. Наградите връчи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.


За първа година в конкурса бе включена категория „Корпоративно дълголетие“ за компании, които са оставили дългогодишна и значима следа на българския пазар. Отличието отиде при г-жа Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна. Наградата връчи подуправителят на БНБ и ръководител на управление „Банково“ Петър Чобанов.


Церемонията по награждаването се проведе от 19:30 часа на 14 ноември във форум “Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Тя ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 17 ноември от 23:30 ч., съобщават организаторите.