Около 14:25 часа на 24 ноември, на ул. „Витоша“, автопатрул на РУ - Ботевград спрял и проверил лек автомобил „БМВ“, управляван от местен жител. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на канабис. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.


Минути след полунощ срещу събота, на път 1-3, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на Ботевград. При тестването на водача с дрегер уредът отчел 1,68 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Около 23 часа на 26 ноември, на бул. „Цар Освободител“, автопатрул на РУ - Ботевград предприел проверка на лек автомобил „Ауди А6“, управляван от местен жител. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични  и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на кокаин. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.