Празничната украса в пространството до сградата на кметството е дело на Дамския клуб в селото, в който участва и Гергана Минкова – кмет на Скравена.  Клубът, създаден преди време по идея на Цанка Йорданова – библиотекар към читалищната библиотека, организира и осъществя обществено полезни дейности и подпомага различни инициативи, като една от тях е за коледната украса в центъра на селото. Тя е обогатена с композиция, пресъздаваща библейската сцена от Рождество Христово, изработена от Анелия Тодорова, съобщи кметицата на селото. 


Светлините на коледната елха в Скравена ще бъдат запалени официално на 8 декември /петък/ от 18 часа, “под звуците на любими мелодии, стоплени с чашка топъл шоколад и греяно вино и подсладени с лакомства“, обявиха от кметство Скравена.  


Кметството обяви и конкурс за коледна картичка на тема  “Коледна магия“. В него могат да участват всички деца, живеещи в селото. Към картичката трябва да бъде добавено и оригинално пожелание за празниците. Творбите се приемат в кметството до 15 декември. Към всяка картичка трябва да бъде приложен допълнителен лист с трите имена на участника, телефон или имейл адрес. Конкурсът е индивидуален. Жури ще оценява картичките в три възрастови групи – от 4 до 6 години, от 7 до 10 и от 10 до 15. 


Всички картички ще участват в изложба, която ще бъде подредена във фоайето на Народно читалище “19-ти февруари“. 


За авторите на най-красивите коледни картички и пожелания ще има награди, които ще им връчи  Дядо Коледа. Церемонията по награждаването ще се състои на 25 декември от 11 часа в читалището в Скравена.