Студенти от Медицински Университет – Плевен от специалности „ Медицина“ и „Опазване и контрол на общественото здраве“ посетиха Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед за учебна практика.


 


 


Младежите и техните преподаватели бяха посрещнати на 29 ноември от инж. Николай Лозанов – зам.-ръководител „Здравословни и безопасни условия на труд“, който ги запозна с грижите, които компанията полага в сферата на хигиената на работното място, медицинската екология и превенцията на професионални заболявания.


 


 


 


Ръководителят на групата д-р Николай Статев благодари на ръководството на Елаците-Мед за възможността да участва в посещението и заедно със своите студенти да види производствения процес на една от водещите минни компании в България, защото по този начин се повишава качеството на учебната и научно-изследователската дейност.


 


 


 


„Впечатлени сме от началния инструктаж, проведен от отдел „ЗБУТ“, модерния здравен пункт, с който разполагат вашите работници и служителите. Много се радваме, че успяхме да се докоснем отблизо до големите машини в парк музея и да видим натрошаването на рудата в „Корпуса за едро трошене“. Благодарни сме за възможността да се запознаем с дейността на компанията, която е и един от най-големите и социално отговорни работодатели“, заяви д-р Статев.