Елаците-Мед АД за поредна година получи награда в класацията TRUE LEADERS на ICAP CRIF България, като лидер в добивния сектор.


Престижната награда бе връчена на тържествена церемония на инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ от Румяна Методиева, финансов директор на „Амюснет“.  


„Тази награда, ние от Елаците-Мед я приемаме като признание за усилията и труда, който полагаме в добива и преработката на медна руда – суровина ключова за енергийния преход на ЕС. Тя е оценка за нашия екип и искам да благодаря на работници и служителите, някои от които и в момента са на работните си места, че въпреки предизвикателствата успяват да постигнат отлични резултати и компанията да се развива устойчиво, с грижа към местните общности и околната среда“, каза инж. Димитров при получаване на наградата. 


За 11-та поредна година TRUE LEADERS на ICAP CRIF отличава компании, които отговарят едновременно на измерими и обективни критерии, без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване.


На тържествената церемония присъстваха над 250 висши мениджъри на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации. 


ICAP CRIF Bulgaria, част от бившата ICAP, е най-голямата Група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, а от 2021 г., след придобиване, стана част от Международната група CRIF, разположена на 4 континента.