Центърът на село Врачеш засия в коледната украса. Тази вечер тържествено бяха запалени светлините на коледното дръвче пред пенсионерския клуб в населеното място. Преди това децата от детската градина “Детелина“, с помощна на своите родители и учители, украсиха елхата със собственоръчно направени коледни топки. Така те се включиха в инициативата на Кметството “Да украсим село Врачеш“. 


Коледната украса е изцяло закупена със средства, осигурени от спонсори. На страницата на Кметството Врачеш във Фейсбук ще бъде публикуван отчет за извършените разходи и ще бъде отправена благодарност към дарителите. Това съобщи Драгомир Григоровски – кмета на село Врачеш. Той също присъства на церемонията по запалването на празничните светлини. 


По повод предстоящите коледни и новогодишни празници, Народно читалище “Събуждане 1895“ организира Коледен концерт с празнична томбола и много награди. Събитието ще се състои на 18 декември /понеделник/ от 18 часа. Входът е свободен. За желаещите да участват в томболата билет ще се продават билети в деня на концерта. Цената е 3 лв. 


Програмата продължава на 23 декември от 16:30 часа. с изненада за малките жители на Врачеш. Специални гости ще бъдат Дядо Коледа и Снежанка. Организиран е и благотворителен базар “Да помогнем на Миленка“.