Двойки се включват в кампанията „Подари щастие“


За седма поредна година писателката Десислава Николова продължава благотворителната кампания „Подари щастие“ – нейната кауза е посветена на осигуряването на съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета, чрез 100% от приходите при продажбите на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”. Целта на младата жена е да събере средства за закупуване на кувьози, термолегла, билирубинометри, веноскопи, пулсоксиметри, перфузори и кислородни палатки за всички неонатологични отделения в цялата страна, които имат нужда. Тази година кампанията продължава с град Етрополе и Димитровград.


Писателката разширява мащабите на благотворителната инициатива и с участието на младоженци от цял свят и от фейсбук групата „Моята сватба Препоръки от Булки“, които вместо да получат цветя от своите гости на сватбата, те ги молят да подкрепят каузата и получават като подарък книгата „Щастлива и красива бременност като моята”, за да подпомогнат благородната кауза и с послание да има повече заченати, здрави бебчета. Стотици двойки прегръщат тази идея, а Десислава Николова призовава всички хора, които искат да участват по този или друг начин с дарение, да се свържат с нея. 


Проектът на писателката стартира с разпространението на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”, която достига до над 5 000 читатели, като цялата сума от всяка продадена бройка, тя дарява за инициативата. През годините каузата обединява различни партньори и резултатите са налице. Благодарение на събраните средства от продажбите на стойност над 160 000 лв., както и от други дарения, писателката осигурява апаратура за недоносени бебета на 14 болници в страната – в градовете Червен бряг, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Разград, Сандаснски, Кюстендил, Хасково, Видин, Симитли,  Разлог, Асеновград, Ловеч, Момчилград, НКБ - София.


Инициативата „Подари щастие“ е подкрепена и от един от най-добрите треньори в областта на личностното развитие – Наталия Кобилкина. Десислава Николова получава възможност да достигне до все още повече последователи и да събере допълнителни средства, като разказва за проекта на нейни събития и в клуба й „VIP LADY“. От самото начало Наталия Кобилкина подкрепя кампанията и се включва с дарения, за да помогне за осъществяването на тази значима кауза. Писателката изразява своята специална благодарност както към нея, така и към всеки участвал в реализирането на инициативата. 


Желаещите да се включат в благородната кауза, могат да закупят книгата на Десислава Николова „Щастлива и красива бременност като моята” или да направят дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:


Банка Райфайзенбанк България:


BG86RZBB91551007379705;


Фондация „Кажи здравей на здравето“;


Tитуляр: Десислава Николова


Пей пал - podari.shtastie@gmail.com


За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”


Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успява да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.


Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на „Десислава Николова – Подари щастие“ във Фейсбук.  


За себе си Деси споделя: „По професия съм пожарникар, завършила съм Академията на МВР и Военна Академия. Обичам да спортувам ежедневно, да съм в приятна компания на дейни и позитивни хора, да чета книги и да се забавлявам със семейството си. Обичам да се наслаждавам на живота, допринасяйки той да бъде такъв, какъвто искам. Желанието ми е да дам пример, че капката дълбае камъка не със силата си, а със постоянството си!“


Десислава Николова е номинирана на жена на годината в категория „Жените, който вдъхновяват“ от списание woman.bg и Grazia за 2019.