Уважаеми съграждани,


Изминаха първите 100 дни от встъпването ми в длъжност като кмет на Община Етрополе. За всеки ръководител стоте дни от началото на управлението са важен ориентир за посоката, в която той ще води своята политика. Смятам, че през този период аз и моят екип направихме ясна заявка към прозрачно управление, финансово стабилизиране на Общината, подобряване на административните услуги и увеличение на заплатите на служителите от общинска администрация, както и запазване и развитие на спорта. 


Заедно с екипа ми направихме първите стъпки за началото на реализацията на проект за пречиствателна станция за питейни води, по създаването на общинска фирма БКС и за сметосъбиране, възстановяване на оградите на гробищните паркове и разширяването им. 


С цел по-качествени здравни услуги и запазване на болницата проведохме редица срещи за спирането на текучеството и привличането на лекари в МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“, гр. Етрополе, подсигурихме коефициентно финансово стимулиране на възнагражденията им, повишихме финансовото 


 


Отчет на кмета инж. Владимир Александров за първите 100 дни от мандатастимулиране за раждаемостта. 


Предприехме кампания по събиране на задълженията към Общината и публично оповестяване на длъжниците, които ощетяват бюджета ни със стотици хиляди левове. 


Започнахме проектирането за израждане на велоалеи. Направихме енергийно обследване на цялата община с цел подмяна с енергоикономично улично осветление.


Включихме се към работни групи с АПИ София област за изграждането на допълнителни изкуствени неравности (легнали полицаи) и пешеходни пътеки, за да се намалят пътно-транспортните инциденти.


Допълнително участвахме в редица конференции с цел привличане на инвеститори и обмяна на опит с други общини.


Осветихме входната табела на града, за да изглежда входът към града по-приветлив и гостоприемен. 


Благодарение на екипа ми успяхме да осигурим финансиране за изграждането на нови спортни площадки за футбол на малки вратички в ОУ ,,Христо Ботев” гр. Етрополе и в ОУ ,,Христо Ботев” - с. Лопян, както и за нови спортни площадки за волейбол и баскетбол в двора на СУ ,,Христо Ясенов”. 


Спечелихме още 7 проекта на обща стойност 7 046 275 лв., чрез които ще осигурим: Въвеждане на енергоспестяващи мерки в съответствие с предвижданията на обследване за енергийна ефективност на ДГ „Звънче“, ДГ „Слънчице“ и ДГ „Еделвайс“ в гр. Етрополе, Устойчиво енергийно обновяване на Спортна зала №1 „Чавдар“, Енергийно обновяване сградата на Спортна зала №2 „Стоян Николов“, на Народно читалище „Тодор Пеев - 1871“ и на общинска Административна сграда, както и устойчиво енергийно обновяване на многофамилна жилищна сграда в бл. 1, вх. А, Б, В, Г, в кв. 90.


През последното тримесечие доказах, че може да се работи с повече контрол над услугите и търсене на отговорност при изразходването на публичните средства. Може и трябва да се работи на бързи обороти. От началото на мандата ми съм внесъл на проведените четири редовни заседания на Общински съвет - Етрополе 33 предложения от общо разгледани 51. Всички те срещнаха подкрепата на мнозинството от общинските съветници, за което им благодаря. Това показва още веднъж, че има констуктивен диалог и се взимат решения в полза на развитието на Община Етрополе и на гражданите й. 


Като кмет на Община Етрополе, аз и моят екип стриктно се придържаме към заявеното от нас намерение за прозрачност в работата. Затова стремежът ни е да информираме обществото за всяка предприета стъпка, да даваме гласност чрез медиите, социалните мрежи и чрез официалния сайт на общината.


През 100-те дни на управлението си сме публикували на официалния сайт на Общината 120 новини, важни за Вас, гражданите, и сме давали гласност за управлението ни. 


В рамките на този период съм се запознал с проблемите на стотици граждани по време на приемния ми ден. Още по време на предизборната ни кампания с екипа ми обещахме да превърнем градчето ни и населените места към него в прекрасно място за живеене, именно затова ние всеки ден работим това да се превърне в реалност и стриктно изпълняваме обещанията си. 


Благодаря Ви, че повярвахте в нас. Трудно е, изискват се много усилия и търпение, но ще се справим и ще изградим едно по-добро бъдеще за децата ни!


В заключение бих казал, че първите 100 дни от управлението ми бяха предизвикателство и изпитание на волята, за да успеем да прекратим изтичането на общински средства, да оптимизираме разходите и да използваме финансовия ресурс, така че той да е от полза на гражданите.


С уважение:


инж. Владимир Александров


Кмет на Община Етрополе