Дом за възрастни хора “Д-р Адриан Атанасов“ празнува 13 години на 1 март. Директорът Яница Иванова и най-възрастният обитател – 102-годишната баба Стефка, духнаха заедно свещичките на тортата – подарък от Община Ботевград. Възрастната жена пожела на всички да стигнат нейните години.


По повод рождения ден и празника на Баба Марта, в Дома гостуваха деца от детска “Кокиче“, които бяха подготвили специална програма с много песни, танци и стихове. Те раздадоха мартенички на възрастните хора и им пожелаха здраве и дълголетие. Домакините на Дома също зарадваха малчуганите с ръчно изработени червено-бели символи на пролетта. ДГ “Кокиче“ е неизменен приятел на Дома и винаги на днешния ден, а и по други поводи, поздравява неговите обитатели и допринася за тяхното добро настроение. 


Специален поздрав към възрастните хора отправи и певческа група към Народно читалище “Заря – 1805“ – Правец, която им гостува за първи път. На изпроводяк изпълнителите на народни песни и народна музика обещаха отново да гостуват на Дома. Те също получиха мартеници, придружени с хубави пожелания за здраве и успехи.


Кметът Иван Гавалюгов връчи поздравителен адрес на Яница Иванова и отправи пожелание към възрастните хора: “Да сте здрави най-вече и да сте бодри по дух! Вие сте неразделна много ценна част от нашето общество и вярвам, че тук, в този дом, се полагат всички грижи, за да се чувствате щастливи и осигурени с всичко, което ви е необходимо.“.


Иван Гавалюгов поздрави и колектива на Дома. “Убеден съм, че полагате всички усилия, така че тези любими за нас възрастни хора да се чувстват наистина добре в този прекрасен Дом.“, каза той. 


Кметът Гавалюгов информира възрастните хора, че съвсем скоро предстои ремонт, модернизация и разширяване на Дома. “Това ще се случи в скоро време, надявам се през следващата година по това време, да има видими резултати от всичките усилия, които съвместно с директорката и Общината полагаме, за да стане тази сграда още по-красива, по удобна и комфортна за всички вас“, каза градоначалникът. 


Яница Иванова съобщи, че в момента в Дома се довършва солна стая. Известно е, че солната терапия е начин за подобряване на дихателни, кожни и други здравословни проблеми. Другата придобивка за нуждите на Дома е бус с рампа за инвалидна количка.