6 500 лева са събрани от днешния благотворителния футболен турнир в подкрепа на бившия баскетболист и настоящ треньор Илия Станков. Надпреварата се състоя в родното му село – Скравена. Участие в нея взеха 13 отбора - 4 детски (момчета на 9 години): “Скравена 1“,  “Скравена 2“, “Козаро“, "Балкан“, и 9 мъжки; ФК “Скравена“, “Трудовец“, “Левски“, “Петреско“, “Малките светкавици“, “Баскетболистите“, “Скравенските плейбои“, Сдружение “Баткун“, “Врачеш“.


На турнира присъстваше съпругата на Илия Станков – Мая Станкова. Това съобщи кметът на Скравена Гергана Минкова, която е един от организаторите. “Благодаря на всички, които участваха в организацията – Иван Първанов - главен организатор, Николай Иванов, Димитър Романов, Светослав Бановски. Отправям специални благодарности на спонсорите “Енима Билд 86“ ЕООД, Почистваща фирма “Бориван“ и Иво Михайлов. От името на организаторите искам да благодаря и на всички хора, които, преминавайки по улицата, се отбиваха, за да си купят магнит с кауза или да оставят пари в кутията с вяра и надежда в доброто“, каза Гергана Минкова. 


Кметът на Скравена съобщи, че на малките участници в турнира са раздадени грамоти “в знак на благодарност за участието и признателност, че от малки се учат заедно за подаряват надежда“. 


Припомняме, че 47-годишният Илия Станков страда от коварно заболяване и се нуждае от средства за лечение в чужбина. 


Снимки: Иво Михайлов