Шестото издание на фестивала за късометражен филм на английски език ще се проведе на 01 юни 2024 г. от 17:00 ч. в читалището на гр. Правец, под патронажа на г-н Румен Гунински - кмет на Община Правец. В него могат да се включат и ще бъдат представени филми, продуцирани от ученици от цялата страна.


Учениците се състезават за следните награди: “Най-добър филм”, “Най-добър сюжет”, ”Иновация от ново поколение” , „Борис Николов - най-добра кинематография“ и „Награда на публиката“. Наградата за кинематография „Борис Николов” почита живота и творчеството на Борис Николов - режисьор и възпитаник на Езиковата гимназия „Алеко Константинов” в Правец.


Филмите-победители ще бъдат обявени по време на събитието. Фестивалът се организира от ПГПЧЕ “Алеко Константинов, с персоналната ангажираност на Шона Рикетц - бивш учител-асистент по английски език от комисия Фулбрайт- България, и Стефка Атанасова - старши учител по английски език в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, Правец. За да участват, отборите се регистрират до 10 април 2024г. и предават филмите до 10 май 2024. https://www.pravetsfilmfestival.com/


Събитието е БЕЗПЛАТНО и всички са добре дошли!