Община Правец организира на място раздаването на пакети с хранителни продукти по програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд 


Кампанията в Правец започа на 11 април, а пакетите включват 15 вида продукти и 7 вида консерви– брашно, ориз, фасул – зелен, грах; гювеч; фасул – зрял, леща, захар, олио и други. 


Едночленните и двучленните семейства ще получат по един пакет с хранителни продукти, а с трима и повече членове – по два пакета. Списъците с правоимащите са изготвени от Дирекция социално подпомагане. Право на пакети с храни имат: лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 г.; лица с ниски доходи на член от семейството, имащи право на месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година; лица с над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи; лица и семейства, имащи право на месечна помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане.


Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства - два хранителни пакета с общо тегло 38,470 кг.


В пунктовете в различните населени места ще бъдат раздадени общо 770 пакета. В град Правец раздаването ще започне от 15 април, всеки ден от 13.30 часа в сградата на бившия Патронаж – ул. „ Генерал Гурко“№1. За повече информация тел.0894671167.