Кметът Иван Гавалюгов призовава жителите на община Ботевград, които по една или друга причина ползват пътя през вилна зона „Зелин“ за достъп до Автомагистрала „Хемус“, да избягват да го правят, поне в периода на ремонтните дейности по ул. „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.


„Този апел съответно не важи за живущите във вилната зона или за онези, които имат някаква работа в района. Призовавам всички жители, тръгнали в посока София или Варна, да използват официалната отбивка от магистралата към Е-79 в местността „Малините“. Да, този маршрут е малко по-дълъг, но в момента транзитният софийски трафик през Зелин не е желан. От една страна преминаването на автомобилите затрудняват работата на строителните машини, от друга – увеличава запрашеността във вилната зона, тъй като автомобилите допълнително вдигат пепелта, попаднала на пътното платно от изкопните и ремонтни дейности.“ – обясни Иван Гавалюгов.


Според градоначалника, ако хората се съобразят с този призив и превозните средства с направление София започнат да използват пътния възел в местността „Малините“, движението през Зелин ще се намали с повече от 50%, а това ще улесни ремонтните дейности по главната улица във вилната зона.