Ротари клуб Ботевград организира среща с д-р Петър Берон. Тя ще се проведе на 23 април /вторник/ от 18 часа в Исторически музей – Ботевград, съобщиха организаторите. 


Дискусията ще бъде по различни теми. Д-р Петър Берон ще представи и най-новите си книги.


Д-р Петър Берон е български зоолог и биоспелеолог, изследовател на над 700 пещери и откривател на нови животински видове. Ръководител и участник в много експедиции и самостоятелни пътувания в повече от 80 страни в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Нова Гвинея. Изкачва множество върхове в Андите, Хималаите, Алпите, Килиманджаро, Камерун, както и в планините в Турция и Иран.


Директор на Националния природонаучен музей при Българска академия на науките от декември 1993 до 11 юли 2005 г. Председател на Българската федерация по спелеология от 1985 г. Преподава зоогеография в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и акарология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Участва в ръководството на множество международни организации.


Народен представител в VII Велико народно събрание и XL народно събрание, заместник-председател на 40-то Народно събрание На Президентските избори в България през 1992 е кандидат за вицепрезидент, а през 2001 и 2006 г. е кандидат за президент.