В началото но м. април на сайта на общината се появи това съобщение: 


Кардиолог и уролог са новите специалисти в Медицински център-1 Етрополе ЕООД


От месец април в Медицински център-1 Етрополе ЕООД ще преглежда урологът д-р Ангел Атанасов, лекар-специализант в Отделението по урология към УМБАЛ „Света Марина“ - гр.Плевен. 


Прегледите ще се провеждат всяка сряда в 44 кабинет на 2 етаж в сградата на Медицинския център след предварително записване на тел. 0720/ 6 20 05 или в 51-ви кабинет.


От 1 май тази година се очаква и д-р Сретени Сретениев, специалист по кардиология, да прави прегледи и консултации в Етрополе веднъж седмично. И двамата специалисти имат сключен договор със Здравната каса и ще приемат талони от личните лекари.


„С привличането на нови специалисти в нашия Медицински центът ще дадем възможност на пациентите от община Етрополе да получат качествена диагностика и медицинска помощ, без да се налага да пътуват до големите клиники и болници в други градове. Така ще им спестим и време и средства“, споделя управителят на Медицински център-1 Етрополе ЕООД д-р Цено Глогов. Той съобщи добрата новина, че съвсем скоро на територията на Медицинския център ще заработи модерен кабинет за дентална медицина, който в момента се ремонтира и оборудва от семейство лекари, специалисти по ортодонтия имплантология.


В момента към Медицински център-1 Етрополе ЕООД и на индивидуална практика работят двама акушер-гинеколози, физиотерапевт с рехабилитатор, педиатър, интернист, хирург-ортопед, невролог, специалисти по очни болести и УНГ, ендокринолог и седем стоматолози. Пациентите на центъра могат да ползват услугите на Клинична лаборатория и Зъботехническа лаборатория. На първия етаж са разположение личните лекари, които в момента са 8 на брой.


 


Наш представител посети кабинета на д-р Атанасов, с уговорката за едно интервю веднага след като окончателно обзаведе кабинета си. 


Останахме с впечатлението, че новината за неговите прегледи е изпреварила много това наше съобщение. Пред кабинета му чакаха за преглед доста пациенти.


Да се надяваме, че и колегата му д-р Сретениев ще бъде скоро в Етрополе. Той идва от гр.Монтана.