ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ се оживи и изпълни с цвят и музика, за да посрещне своите любими гости. Училището отвори врати специално за своите бивши и настоящи директори, преподаватели и ученици и събра още спомени и неразказани истории, още смях и споделени мигове със стари приятели.


Втората Алумни среща на ПГПЧЕ откри директорът на гимназията, Христина Иванова, с новината за създаденото дългоочаквано сдружение  “Алумни клуб ГПЧЕ-Правец”. Представени бяха Управителният съвет на организацията, както и основните направления в бъдещата работа на сдружението.


Присъдена бе първата награда „Алумни на годината“ на Емил Танев, випуск 97, който тази година бе инициатор на мащабно чуждоезиково състезание и щедър дарител.


Своите спомени и послания споделиха и няколко бивши възпитаници на гимназията, които призоваха гостите да се включват активно в живота и каузите на любимото училище.


За втора поредна година екип на гимназията създава алманах “Легендите“ и така зарадва гостите с още вълнуващи истории и спомени.


Малка част от атмосферата могат да покажат снимките, но все пак, както казва Екзюпери, най-хубавото е невидимо за очите:  тези емоции могат само да бъдат преживяни!