Около 14.50 часа на 14 юни в РУ-Етрополе постъпил сигнал за пострадали с АТВ на горски път в землището на с. Бойковец.  На място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Водачката и спътничката й са настанени за лечение. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.


Около 23 часа на 14 юни, при извършване на обход на централната градска част, автопатрул на РУ-Етрополе забелязал група младежи, видимо употребили алкохол. Униформените пристъпили към тях, легитимирали се и поискали документите им за самоличност. Последвал отказ от страна на непълнолетните, като един от тях проявил и агресия – обиждал, заплашвал и ударил с глава единия полицейски служител. При задържането им на място пристигнали техни роднини, като по-малкия брат на единия младеж започнал да отправя обиди и закани за саморазправа към униформените. Тримата непълнолетни са задържани и отведени в районното управление, където са им снети сведения в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК.


РУ-Етрополе: Около 21.15 часа на 16 юни автопатрул посетил сигнал за самокатастрофирал в ограда лек автомобил в с. Лъга. Полицейските служители установили, че няма пострадали. Когато изпробвали водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2.68 промила. Нарушителят от Ловеч е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.