Организатор на Фестивала на рибата е Община Козлодуй. Събитието се провежда по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав.


Фестивалът ще се състои на  29  юни 2024 г. (събота) в Ботев парк, гр. Козлодуй.  Присъстващите ще имат уникалната възможност да се насладят на пресни и вкусни рибни специалитети, приготвени от местните пенсионерски клубове и най-вкусната рибена чорба, приготвена от гостуващи ни майстор-готвачи, кулинарен дует Иво и Царина от известното шоу Hell`s Kitchen. По време на фестивалния ден ще можете да си закупите домашно приготвен хайвер от Дунавска риба и да опитате от приготвени с много любов ястия на местни търговци.


За доброто настроение на местни жители и гости ще има богата фолклорна програма с участието на Костадинка Танчева и танцова формация „Дилмани”, Музикална танцова формация 7/8, Духова формация „Закс”, Ана-Мария и Злати Петров. Организаторите са се погрижили и за една незабравима лятна вечер с гост-изпълнители от Република Сърбия. За първи път в България гост-изпълнител ще бъде харизматичната сръбска певица Брескавица заедно с нейния бенд. Ще можете да се насладите и на изпълненията на популярния в Република Сърбия и България – Дадо Полумента.


Може да опитате късмета си в томбола със страхотни награди. Талончетата ще се раздават на входа на Фестивала.


Събитието е подходящо за всички възрасти и обещава много забавления и приятни емоции, твърдят организаторите.