Всяка година, в продължение на седмица, Хисаря предоставя сцена и възможност за изяви на любителски театрални състави от цялата страна. Играят се по две представления на ден. Традиционни участници в събитието са и нашите театрали. Тази година Драматичен театър при Народно читалище “Христо Ботев“ – Ботевград, с ръководител Николай Найденов, се представи с пиесата “Пясъчен пъзел“. 


Участие взе и Младежки театрален състав “Карнавал“ при Народно читалище “Никола Ракитин 1890“ - Трудовец, с ръководител Мирослав Тончев. Младите таланти представиха най-новата си пиеса “Римска баня“. За втора поредна години Младежки театрален състав “Карнавал“ закрива театралните празници в Хисаря. Тяхното представление беше в последната фестивална вечер - 16 юни.


Форумът в курортния град няма конкурсен характер, но пък се радва на голям интерес от публиката – местни жители и гости на града. За участие в него не се изисква заплащане на такса. В театралните празници участват читалищни, училищни и други театрални колективи, без възрастови и жанрови ограничения. 


Участниците получават грамоти, които удостоверяват доброто им представяне. Културното събитие е традиционно и се организира от Община Хисаря и Народно читалище “Иван Вазов 1904“. 


Снимките са ни предоставени от Младежки театрален състав “Карнавал“.