На 20 юни бяха официално открити финалите на ученическите игри по волейбол за юноши 8-10 клас, които ще се проведат от 20-ти до 23-ти юни в Спортната зала „Чавдар“ в Етрополе.


Във финалния етап на надпреварата участват десетте най-добри отбора от страната в тази възрастова група. Класираните са от София, Варна, Разлог, Търговище, Враца, Троян, Стара Загора, Сливен, Добрич и Етрополе. Домакините ще бъдат представени от волейболните дарования на СУ „Христо Ясенов“.


Официални гости на откриването бяха Ани Спасова, старши експерт „Физкултура и спорт“ в РУО-София област, Христо Андреев, зам.-председател на Българска асоциация „Спорт за учащи“ и Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“, гр. Етрополе.


Председателят на Волейболен клуб „Етрополе“ Васил Василев благодари на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на образованието и науката за гласуваното доверие ученическите игри за юноши 8-10 клас да се организират и проведат от Община Етрополе и Волейболния клуб именно тук. „Щом сте тук на финала, значи сте положили много труд и усилие, за да го постигнете. Но да не забравяме, че предстои ново състезание и нека най-добрият победи“, пожела на отборите Ани Спасова.


Десетокласникът от СУ „Христо Ясенов“ Стефан Даков положи клетва от името на всички участващи състезатели с обещание да уважават и поздравяват противника, да покажат най-доброто от себе си, да приемат загубите с достойнство, да не оспорват съдийските решения, да се състезават в духа на честната игра и да останат приятели. От името на съдиите също бе положена клетва за обективност и безпристрастност при вземане на съдийските решения.


Специален поздрав за участниците във волейболните финали бяха изпълненията на Мажоретния състав при СУ „Христо Ясенов“ с ръководител Цецка Дойчева и на Танцов ансамбъл „Балканска младост“ при НЧ „Тодор Пеев-1871“ с ръководител Калинка Пушкарова.


Срещите от първенството започват всеки ден от 09.00 ч. в Спортна зала „Чавдар“ и следват утвърдена програма.