"Немският доставя удоволствие" - това бе заглавието на открития урок представен от 8 “в“ клас на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, профил “Природни науки с немски език“, и г-жа Таня Грухланска  - учител по немски език. Проявата се състоя вчера в залата на Исторически музей – Ботевград, пред гости, сред които бяха директорът на гимназията Даниела Колева, родители на учениците, учители.


Откритият урок бе реализиран по повод края на учебната година. С него учениците демонстрираха знанията си по немски език, усвоени по време на обучението им в осми клас. Урокът започна със стихотворението “Лорелай“ на Хайнрих Хайне. Учениците изпълниха куплетите на немски и на български език.


В хода на същинската част на урока те разиграха ситуации от всекидневието, пренасяйки се в различна среда - в училище, на спортната площадка, при лекаря, в магазина, на улицата, в ресторанта, а диалозите, които водеха помежду си, бяха изцяло на немски език.  Осмокласниците изпълниха ролите си с увереност и показаха  добро произношение. 


Гостите, доволни от представянето на учениците, ги възнаградиха с аплодисменти. Директорът на училището Даниела Колева поздрави 8 “в“ класа за отличната подготовка и им пожела винаги да се стремят към знания и да ги надграждат. Таня Грухланска благодари на своите възпитаници за старанието и положения труд през цялата учебна година.