На 19 и 20 юли в две вечери на брега на езерото в Правец фестивалът Pravets Art Nights предлага най-доброто от класическата музика.


Софийската филхармония и тази година е изключителна програма. Първата вечер е посветена на музиката на Гершуин - бащата на джаза и най-известният американски композитор, написал шедьоврите „Рапсодия в синьо“, Кубинска увертюра и „Порги и Бес“. Те ще звучат в изпълнение на националния ни оркестър и виртуозният немски пианист Себастиан Кнауер, номиниран за наградата „Грами”. Неговите изпълнения са слушали в Берлинската филхармония, Гевандхаус – Лайпциг, Концергебау в Амстердам, Лондонската Уигмор хол, Театър Шанз-Елизе в Париж, Тонхале в Цюрих, Виенската Концертхаус, Линкълн център – Ню Йорк, Театър Харис в Чикаго, Националния център за сценични изкуства – Пекин и зала Топан в Токио.  


Любимото на българската публика  сопрано Мила Михова и страстният италиански тенор Матео Фалчер са звездите на оперната гала „Пучини завинаги“, посветена на 120 години от рождението на великия композитор. Най-обичаните арии и дуети на най-обичания оперен композитор ще звучат под палката на известния диригент Томас Рьоснер.
Само преди няколко месеца Мила Михова очарова публиката, партнирайки на суперзвездата на операта Брин Терфел. Слушат я в Италия, Испания и Германия.


Италианският тенор Матео Фалчер е възпитаник на миланската консерватория „Джузепе Верди, Академията за млади певци към Миланската Скала, както и в Академията „Родолфо Челети“ в Мартина Франка.


Сцената, построена на брега на езерото, разкрива спираща дъха гледка и очаква своята публика за музикалното приключение в Правец.