В рамките на празника по случай 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи, на специална церемония във ведомството, министър Калин Стоянов лично награди 13 служители с “Почетен знак“ на МВР за постигнати резултати и доказан професионализъм. “Вярвайте в себе си, отстоявайте позициите си, служете вярно на обществото и никога не се предавайте“ – с тези думи вътрешният министър се обърна към всички служители. Той категорично заяви: “Заставам безрезервно зад всеки от вас, който изпълнява своя дълг.“.


От името на професионалното ръководство на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев благодари на състава за усърдието и трудолюбието, за стотиците часове неуморен труд. “Нека след всеки ден, изпълнен с много предизвикателства, с които сте се справили, да се приберете при любимите си хора здрави и удовлетворени от работата“, пожела на служителите главният секретар на МВР.


Сред удостоените с високото отличие е нашият съгражданин Здравко Йотов, който оглавяваше местното районно управление на МВР в периода юни 2021 год. – ноември 2023 год. Той е отличен с “Почетен знак“ на МВР – II степен. В момента Здравко Йотов е началник на РУ Костенец.


По случай професионалния празник на МВР още 1 291 от структурите на ведомството са отличени със заповеди на министър Калин Стоянов, на неговите заместници, на главния секретар и на административния секретар на МВР.