След решението на Общинския съвет за създаване на Фонд  за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване“, днес се проведе работна среща, на която бяха поканени ботевградчани, които са студенти по медицина.
Общинското ръководство бе представено от секретаря Стефка Граматикова, а МБАЛ-Ботевград - от управителя Орлин Цветков. В дискусията участваха  трима студенти по медицина  и млада жена, която учи за  медицинска сестра във Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца.
Както сме информирали, идеята на тази общинска инициатива е да бъде подпомагано обучението на студенти по медицина, както и различни други свързани специалности. Средствата, отпуснати за стипендии за едно лице, са процент от минималната работна заплата за страната към момента на кандидатстване за отпускане на стипендията. Размерът на месечната стипендия е в зависимост от средния успех на студента за изминалия семестър, както следва:
- при успех от и над Мн. добър 5,00 – 70 % от минималната работна заплата за страната;
- при успех от и под Мн. добър 4,99 – 60 % от минималната работна заплата на страната.
Стипендиантите ще сключват тристранен предварителен договор с Община Ботевград и МБАЛ – Ботевград. След завършване на обучението си, те ще са задължени да подпишат трудов договор и да работят в ботевградската болница за същия период, за който за получавали подпомагане.
По време на дискусията бяха разисквани различни  казуси по конкретни въпроси, които зададоха студентите.
В близките дни предстои да бъдат обявени срокове за подаване на документи от желаещите студенти, както и приемане от ОбС на бюджет на Общински фонд за подкрепа.