Според официалната информация за прием след първо класиране в кандидатгимназиален етап училището, което приема с най-висок бал в София област, е ПГПЧЕ “Алеко Константинов“- град Правец. Три от паралелките, които предлага гимназията, са на челните три места в списъка на МОН за областта. 


Максималният бал за прием в целия регион държи паралелката „Графичен дизайн“ на Езиковата гимназия в Правец -  479.50. Там последният приет е с бал 293. На второ място по максимален бал в областта е отново паралелка в ПГПЧЕ-Правец - в профил чужди езици-немски език, приемат с бал между 478 и 260. Трета с максимален бал 469 се нарежда паралелката профил чужди езици-английски език също на Езикова гимназия-Правец


На четвърто място по максимален бал в списъка е Националната гимназия по компютърни технологии и системи – Правец със специалността системен програмист -  с бал 465. Минималният бал за класиране там е 298.5.


С максимален бал 463 приема паралелката софтуерни и хардуерни науки в СУ “Христо Ясенов“- Етрополе, където минималният бал пада на 120.


Ботевградската гимназия ППМГ “Асен Златаров“ е следваща по максимален бал. Там най-желана е паралелката профил предприемачески, където максималният бал е 436, а минималният – 279.50.


Профил природни науки там е с максимален бал 428 и минимален 234. Софтуерната паралелка е с максимален бал 425 и минимален 247.


Ето какъв е балът в другите ботевградски гимназии: 


В ПГТМ “Христо Ботев“- Ботевград най-високият максимален бал има паралелката "Компютърна техника и технологии - 375.5, като минималният бал за прием там е 30. Между 365 и 101 е балът за паралелката "Аетотранспортна техника". "Икономика и мениджмънт" приема с бал между 361 и 68.


В ТПГ “Стамен Панчев“- Ботевград с най-висок максимален бал е паралелката "Автотранспортна техника" - 342, като там приемат и с бал 77. Най-нисък минимален бал е в паралелката "Металорежещи машини" - 30.


С минимален бал приемат в още 12 училища в Софийска област, според данни на Министерството на образованието и науката.