Отборът на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи - Правец, наречен „UKTC Team“, постигна значителен успех на тазгодишния хакатон „Голямото SCHWARZ Междучасие“. Събитието, организирано от Schwarz IT, се проведе в края на юни в Planet Schwarz Tech Theater, София, и събра най-добрите млади IT таланти от България.


Учениците от „UKTC Team“ - Даниел Димитров, Денис Бодуров, Емил Коруджиев, Петър Владов и Петър Петров - се отличиха сред конкурентите си от шест селектирани средни училища. Те имаха на разположение 5 дни, за да докажат своите технически умения и професионализъм, като задачата им беше да създадат приложение, което помага на клиентите да намерят оптималния път в магазина.


Младите програмисти от Правец с ръководител Йордан Владов работиха под наставничеството на водещи специалисти от Schwarz IT Bulgaria, включително Георги Димов, Иво Кочев, Християн Веляков и Слав Йотов. Журито, състоящо се от представители на Министерството на образованието и науката, Техническия университет - София, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, УниБИТ и Schwarz IT Bulgaria, оценяваше проектите на отборите.


„UKTC Team“ впечатли журито с най-бързия алгоритъм за намиране на маршрут и най-оптималния път, демонстрирайки завидна колаборация и иновативен подход. За своето представяне и постигнати резултати, учениците бяха наградени от организаторите на събитието.


Ръководството на НПГ по КТС Правец поздравява отбора на училището за отличното представяне и отправя пожелания за още много бъдещи успехи!