11 деца представиха домашните си любимци в конкурс, организиран от Центъра за обществена подкрепа. Събитието се проведе тази сутрин в пространството между Обредния дом и Младежкия дом. Отговаряйки на въпросите на водещата на конкурса, малките стопани имаха възможност да разкажат повече за животните, които отглеждат заедно със своите родители. Към децата бяха отправени и образователни въпроси, свързани с животинския свят.  


Нелесната задача по оценяване на домашните любимци, техния вид и умения бе възложена на жури в състав д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, управител на ветеринарен кабинет и магазин “МаксИгна“, Ева Нишева – управител на общинския приют за безстопанствени животни, и Каролина Атанасова – управител на Център на обществена подкрепа – Ботевград. 


Д-р Черняшки благодари на децата и техните родители за това, че са отговорни към своите домашни любимци, че се грижат за тях с внимание и любов. Той призова подрастващите да се грижат по същия начин и за бездомните животни. “Да помагаш на бездомните животни е кауза, която те прави по-добър човек“, добави той. 


В крайна сметка подаръци, осигурени от ветеринарен кабинет и магазин “МаксИгна“, имаше за всички домашни любимци – кучета, котки, гълъби, морско свинче, декоративни рибки. За най-атрактивни участници в конкурса бяха обявени листарките – насекоми, произхождащи от южните части на Азия и Австралия. 


Конкурсът за домашни любимци е част от инициативата на Община Ботевград – “Весело лято в града“.