Д-р Ангел Атанасов се стреми да изгражда взаимно доверие


От около три месеца в ЕМБАЛ „Плоф. Ал.Герчев” работи млад уролог. Наш представител на вестника се срещна с него и получи това интервю, което представяме на вашето внимание.


Извинете д-р  Атанасов, бихте ли се представили за читателите на вестник „Етрополе за хората”?


Аз съм доктор Ангел Атанасов от град Плевен. Работя от няколко години в болница „Св.Марина” в град Плевен. Семеен съм и имам син на две години. Означало 6 години работех като специализант  и от една година -  като специалист уролог.


От скоро започнах да идвам да преглеждам пациенти тук в Етрополе, заради нуждата от уролог в града.


В предварителния разговор споменахте, че за идването Ви има дял и кметът инж. Владимир Александров.


Ролята на кмета за идването ми е голяма. Ние се познаваме с него отдавна и той ми препоръча да стана част от екипа на вашата болница.


Личното ви мнение за Етрополе?


Градът е прекрасен, природата е уникална. Хората са доста дружелюбни. Помагат при собственото си лечение, като слушат и изпълняват съветите на доктора.Това е най-важното за пациента и за лечението му.


При идването ми получих съдействие от общината, от шефа на Медицинския цунтър д-р цено Глогов и на болницата д-р Галя Василева. Много ми помага в работата медицинската сестра Наташа Георгиева.


Какви са ви намеренията ви  за по-нататъшно оставане в  Етрополе?


Това е сложен въпрос. За сега нещата вървят добре. Ако доверието на хората към мен и моето към тях се оправдае, ще остана.Имам вече и достатъчно пациенти.


Ззнаят къде да ви търсят?


Да тези, с които работя знаят къде съм. Бъдещите могат да ме намерят всяка сряда от седмицата в стая, 41, на втория етаж на Медицинския център. Телефона ми е записан на вратата на кабинета. Всички, които имат нужда от моята помощ, ще я получат.


 Предстои да честваме Деня на миньора. Като миньорски град, какво ще пожелаете на жителите  и работещите в рудника2


Да бъдат живи и здрави и най вече здрави. Да продължават да работят все така усърдно и неуморно за благоденствието на града.


Доктор Атанасов, благодаря ви отделеното време и ви пожелавам плодотворна работа.


Въпросите зададе Христо Христов


 ИЗТОЧНИК: ВЕСТНИК „ЕТРОПОЛЕ ЗА ХОРАТА”