Новият зам.-областен управител на Софийска област инженер Таня Иванова официално встъпи в длъжност. Тя е назначена със заповед на министър-председателя Димитър Главчев след писмо на областния управител Силвия Арнаутска с искане за промяна на Устройствения правилник на областните администрации и увеличаването на броя на зам.-областните управители в Софийска област. Г-жа Арнаутска мотивира писмото си с прекомерната натовареност на областния управител и заместника й и невъзможността да осъществяват планирани срещи, участия в различни събития и посещения по общини. Софийска област е най-голямата в страната по брой на общини и втора по големина на територията.


"Вярвам, че с Вашето назначаване за зам.-областен управител ще се подобри ефективността и функционирането на комисиите в областта, както и контролът при изпълнение на решенията им", обърна се oбластният управител към инж. Иванова. От своя страна тя благодари за гласуваното й доверие от премиера Главчев и г-жа Арнаутска. "За мен това е ново професионално предизвикателство. Аз съм екипен играч и съм уверена, че с административния опит, който имам, ще бъда от полза за по-добрата работа на областната администрация в полза на всички жители на Софийска област", каза г-жа Иванова. 


В периода 2015 - 2019 г. инж. Таня Иванова е била кмет на кметство Владая, което е част от столичния район Витоша. Преди да бъде назначена за зам.-областен управител тя работи в екипа на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" към Министерство на здравеопазването. Като част от компанията е отдадена на каузата за изграждането на национална детска болница в София.