По повод 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора, Община Ботевград организира безплатна лекция с д-р Калина Колева – уважаван кардиолог, интернист и спешен лекар-кардиолог. Лекцията ще се проведе на 01.10.2024 г. от 17:30 ч. в зала „Ботевград“ на Общинска администрация. 


Беседата е с информативен характер и е на тема: „Профилактика и ранна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания“. Събитието е насочено към всички граждани, които желаят да научат повече за значението на превенцията и ранното откриване на сърдечно-съдовите заболявания – един от водещите фактори за здравето на възрастното население. 


Д-р Калина Колева е доказан специалист, с над 20 години опит в кардиологията. Завършва медицина в Медицински университет – София през 2004 г., с отличие. Работи като лекар в България и придобива специалност по „Вътрешни болести“. През 2011 г. стартира лекарската си кариера в Германия, където специализира „Спешна медицина“ и „Кардиология“. Освен в тези области, притежава клиничен опит и в областта на интензивната медицина, анестезиологията, реанимацията и на съдовата медицина. 


След години опит в Германия, д-р Колева се завръща да работи в МБАЛ – Ботевград, където разполага с отлично оборудван кабинет, включващ най-модерна апаратура. 


Д-р Колева кани всички граждани, които биха искали да получат ценни съвети и информация от утвърден специалист, да присъстват на събитието. Входът е свободен.