Тази вечер в малкия салон на читалище „Христо Ботев” звуча музика от Моцарт, Чайковски, Шопен, Шуберт, Панчо Владигеров, Веселин Стоянов в изпълнение на пианистката Силвия Младенски. От години тя работи като преподавател по пиано и корепетитор в ботевградското читалище.
В концерта със свои изпълнения се включиха  и други музиканти. Младият Никола Вушовски изпълни  на тромпет популярната „Севдана” от Георги Златев–Черкин, а Нино Нинов  - „Mу Way” от Пол Анка.  Сред приятелите на Силвия Младенска е и Наталия Колева. Двете изпълниха на четири ръце произведение от руската музикална класика.
Специален гост на концерта бе певицата Милена Спасова.  Нейното изпъление на ария от операта „Дама Пика” в акомпанимент на Силвия Младенска  бе истински подарък за публиката.
Международният Ден на музиката пък се отбелязва за първи път през 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО. През 1980 година по повод 700-годишнината от рождението на Йоан Кукузел, 1 октомври е обявен за празник и на българските певци и други музиканти.