На 6 октомври в София се проведе осмото издание на детския шахматен турнир Купа ,,Елит". Близо 60 деца на възраст от 5 до 14 години мериха сили в дисциплината ускорен шахмат. Времето на разположение за игра бе 10 минути на човек, а кръговете седем


Шахматен клуб ,,Балканъ" бе представен от Симеон Владимиров, чиято категория бе момчета до 12 години. Ботевградският шахматист започна устремно  първите четири кръга и записа четири победи. Последваха 2 равенства със силни съперници, в последния 7-и кръг се решаваше първото място. Симеон започна добре, спечели пешка повече, но съперникът му създаде силна позиция в мителшпила и реализира победа. Така Симеон спечели среброто с 5 точки. С толкова завърши и третият, но с по-лоши показатели, а победителя в категорията с 5,5 точки.


Ръководството на ботевградския шахматен клуб в лицето на Дамян Маринов, Константин Лазаров и Галин Иванов е изключително доволно от темповете, с които се развива клуба и от представянето на състезателите. В последните две години няма турнир, в който отборът е учавствувал и да не е завоювал медал.