От 12 октомври т.г. В Етрополе има отново кино. 


Кметът инж.Владимир Александров изрази своето задоволство от новата придобивка за града:


„Днес на 12 октомври честваме деня на българската община и това е ден, който аз няма да забравя, защото откриваме лятното кино на Етрополе – една емблематична сграда за града. Участвах в разрушаването на старата изгоряла сграда като заместник-директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед, участвах в първата копка на новия проект, а сега като кмет имам и възможността да открия новото лятно кино.”


И допълни – „Днешната дата е повод за гордост на всички етрополци. Реализацията на киното е пример за добра практика, която всички компании от такъв мащаб трябва да имат при съвместната дейност с общините. Направената инвестиция в изграждането на лятното кино е от полза за всички в нашия град, от полза е за общината.“


„Това е една емблематична и дългоочаквана инвестиция и аз много се радвам, че ние от Елаците-Мед и Група ГЕОТЕХМИН успяхме да я реализираме. Благодаря на проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, който беше непрекъснато ангажиран с реализацията на този проект“, - каза при откриването генералният директор „Производство“ инж. Стоил Димитров. Той благодари и на проектантите от Геопроект ЕООД и на строителите от Геострой АД, на всички, ангажирани с проекта, който е направен с грижа за хората.


Ето какво каза режисьорът Иванка Гръбчева при откриването: „Благодарение на един прекрасен българин, на един родолюбец, се създадоха условия за новото кино. Това е проф. Цоло Вутов. Нека знаят и децата, че има такива хора, които дават мило и драго да помагат за културата, просветата и образованието. Днес съм особено щастлива, защото се сбъдна една моя мечта – да има кино в Етрополе. Летните кина се броят на пръсти. Етрополци трябва да са горди и щастливи, че са родени в такъв китен край. Благодаря ви от сърце, че сте дошли да споделим колективно радостта“.


Отец Емил от Етрополския манастир отслужи водосвет за здраве и късмет.


Лентата за откриването на Лятното кино беше прерязана от инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ в Елаците-Мед, кмета инж. Владимир Александров, инж. Цветослав Петков – изпълнителен директор на Геострой АД и инж. Ивайло Станев – управител на Геопроект ЕООД.


Новото лятно кино в Етрополе има открита зала за прожекции, кафе-сладкарница с външна част и маси на открито. Екранът е с размери 12 х 5 м, а местата за зрителите са разположени в амфитеатрална част, състояща се от 8 реда със 160 места за сядане. Към сградата е изградена и детска площадка, както и 17 паркоместа.


След офицлната церемония по откриването, беше прожектиран българския филм „Голата истина за група Жигули“.


Честита придобивка, Етрополе! 


Видеозапис от събитието може да гледате на следния линк:


https://www.youtube.com/watch?v=vR-8EQcqhDQ