Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, награди 50 учители, разработили успешни практики за приобщаване на деца и ученици от уязвими групи на Деветата национална научнопрактическа конференция за образователна интеграция и образователно mриобщаване, която се проведе в град Бургас.


Наградените са педагози, които добавят голяма стойност не само към образователното, но и към личностното развитие на децата.


От РУО – София област бяха класирани и представени от педагогическите специалисти от училища в Софийска област общо 9 успешни практики. Софийска област е на първо място по брой класирани добри практики на Деветата национална научнопрактическа конференция за образователна интеграция и образователно приобщаване в град Бургас.


Практиките представиха:


1. Боряна Димитрова Спасова - Основно училище ,,Христо Максимов", град Самоков;


2. Габриела Стоянова Йорданова - ОУ ,,Димчо Дебелянов", град Ихтиман;


3. Галина Кирилова Рогачева - Обединено училище ,,Неофит Рилски", град Самоков;


4. Ели Иванова Георгиева - Обединено училище ,,Неофит Рилски", град Самоков;


5. Иван Георгиев Луджов - Професионална гимназия ,,Христо Ботев", град Долна баня;


6. Марина Огнянова Владимирова - Основно училище ,,Васил Левски", с. Ярлово, община Самоков;


7. Радостина Василева Балабанова - Детска градина ,,Звънче", град Самоков, община Самоков;


8. Татяна Димитрова Копаранова - Обединено училище ,,Неофит Рилски", град Самоков;


9. Тонита Георгиева Димитрова - Св. Св. ,,Кирил и Методий", с. Скравена, община Ботевград.


Педагогическите специалисти имаха честта лично министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков да им връчи грамоти, ваучер за 100 лв. и по 2 квалификационни кредита от СБУ.


От Регионалното управление на образованието - София област в Конференцията взе участие старши експерт по приобщаващо образование Йордан Томов.  Г-н Томов изказва благодарност на педагогическите специалисти и на директорите, които са ги мотивирали да вземат участие, за отличното представяне; на министъра на образованието и науката, проф. Галин Цоков, и на зам.-министъра на образованието и науката, д-р Емилия Лазарова. За чудесната организация благодарност отправя и към Нурселин Казак и Анелия Йотова, главни експерти в дирекция ,,Приобщаващо образование“ в МОН, както и на г-жа Грета Ганчева, директор на дирекция ,,Приобщаващо образование“ в МОН и на г-н Иван Кънчев, заместник-председател на СБУ, за подкрепата.