На вчерашното извънредно заседание Общинският съвет утвърди класирането от конкурса за избор на управител на Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. “За“ гласуваха всички присъстващи съветници – 19 души. 


На конкурса се явиха двама кандидати д-р Дилян Томовски и д-р Петър Керемедчиев. И двамата успешно преминаха  защита на своите концепции за развитието на болницата за три годишен период, както и събеседването. На база оценките, които бяха поставени, и средноаритметичния резултат от тях, на първо място беше класиран д-р Дилян Томовски. Той получи много добър 5,15. Това обяви зам.-кметът Борис Борисов, който оглавяваше комисията за провеждане на конкурса. Общинският съвет аплодира представянето на местния лекар.


Д-р Томовски е ортопед. Освен управител на МБАЛ Ботевград той ще продължи да практикува по специалността си. 


Кметът Иван Гавалюгов също се присъедини към поздравленията, отправени към новия управител на лечебното заведение.


“Вярвам, че д-р Томовски ще продължи възходящото развитие на нашата болница. Още повече съм удовлетворен и радостен, че той е местен лекар и млад човек. Така че с подкрепата на всички ни, смятам, че ще реализираме още един успешен тригодишен мандат в управлението на нашата болница – едно от най-важните, да не кажа най-важното учреждение на територията на община Ботевград“, каза кметът Гавалюгов. Той пожела успех на д-р Дилян Томовски в нелеката работа в следващите месеци и години.