В новото Лятно кино на град Етрополе бе излъчен историческия филм „Записки по едно предателство“. Филмът предлага дълбок поглед върху сложността на човешките взаимоотношения и моралните дилеми. Той възпроизвежда част от историческите събития, описани в произведението на Захарий Стоянов „Записки по българските въстания“, поставяйки важни теми като прошката, паметта и свободния дух.


Залата на новото лятно кино в Етрополе беше изпълнена с любители на киното. Специален гост на събитието бе продуцентът на филма г-н Владимир Андреев, който каза на публиката: „Вие сте едни щастливи хора за това, че имате ново кино и това, че сте тук изключително много ме радва!“ 


На събитието присъстваха инж. Драгомир Драганов - изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ в Елаците-Мед и инж. Васил Шишков – директор на Рудодобивен комплекс Елаците-Мед.


Лятното кино е проект, реализиран с частна инвестиция на компанията Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН. Идеята на миннодобивната  компания то да бъде много повече от  място за прожекции, а  да се превърне в среда за културен обмен и диалог.